Γεύμα Εργασίας με τον Κώστα Σκανδαλίδη

Εμφανίσεις: 4314

Για να δείτε φωτογραφίες από το Γεύμα Εργασίας, κάντε κλικ εδώ >> 

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος με τους υποψήφιους της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης διεξήχθη στις 5 Σεπτεμβρίου 2006 στο ξενοδοχείο ATHENS PLAZA, γεύμα εργασίας μεταξύ επιχειρηματιών μελών του Συνδέσμου και του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων πρώην υπουργού και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σκανδαλίδη.  

 

Στην συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους του Συνδέσμου ο Πρόεδρος κος Θ. Βάρδας ο Αντιπρόεδρος κος Γ. Γεράρδος και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Β. Φουρλής ,Ν. Χόντος, Β. Φωκά, Φ. Λεμονής , Κ. Λαμπρόπουλος , Κ. Αντιμησάρης, Ανδρονίκη Αρυφάκη, Α. και Γ. Γλού, Β. Μπιθαράς, Δ. Αβραάμ.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με την λειτουργία της πόλης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Κος Σκανδαλίδης ανέπτυξε το πρόγραμμα του στα μέλη του Συνδέσμου και την πίστη του ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει μορφή ανεξάρτητα από την συνδρομή η όχι της Κεντρικής διοίκησης. « Δεν είμαι από εκείνους οι οποίοι θα έχουν σαν άλλοθι την έλλειψη πόρων από την Κυβέρνηση ούτε πιστεύω ότι ο Δήμος πρέπει να ασχολείται μόνον με κάγκελα και σημαιοστολισμούς » είπε χαρακτηριστικά .


Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το παραεμπόριο και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας . Ο κος Σκανδαλίδης πιστεύει ότι το παραεμπόριο πρέπει να παταχθεί και για αυτό τον σκοπό ρόλο μπορεί να παίξει και η Δημοτική αστυνομία.


Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας συζητήθηκε και η πρόσφατη πρόταση μέτρων του ΣΕΛΠΕ για συγκεντρώσεις δυο ταχυτήτων . Διεπιστώθη συμφωνία απόψεων στο ότι το υπάρχον πρόβλημα θα πρέπει να συζητηθεί στα πλαίσια του Δήμου μεταξύ των ενδιαφερόμενων κοινωνικών φορέων και με πρωτοβουλία του νέου Δημάρχου Αθηναίων και όχι της Κυβέρνησης . Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα πρέπει να δοθούν στην Κυβέρνηση για να εφαρμοσθούν η να ψηφιστούν επί πλέον νομοθετικά μέτρα αν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επαρκεί. Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται ότι το θέμα θα πάψει να είναι αντικείμενο κομματικών αντιπαραθέσεων.


Ο κος Σκανδαλίδης διαβεβαίωσε τα μέλη του Συνδέσμου ότι πιστεύει στην σύμπραξη του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας για την συντήρηση των διατηρητέων νεοκλασικών κτιρίων σε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης τους για σκοπούς πολιτιστικούς και στεγαστικούς.


Στην συνέχεια ο κος Σκανδαλίδης απάντησε σε ερωτήσεις των μελών του Συνδέσμου σχετικά με τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται στο κέντρο της Αθήνας.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κος Θ.Βάρδας ευχαρίστησε εκ μέρους των μελών τον Κο Σκανδαλίδη και του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα όσα είπε σε σχέση με το πρόγραμμα του για τα προβλήματα της Αθήνας.Με εκτίμηση

για τον ΣΕΛΠΕ

Θεόδωρος Κ. Βάρδας

Πρόεδρος ΔΣ