Γεύμα Εργασίας με τη Φώφη Γεννηματά

Για να δείτε φωτογραφίες από το Γεύμα Εργασίας, κάντε κλικ εδώ>>

Συνάντηση ΣΕΛΠΕ με τους υποψήφιους για την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς

Φ. Γεννηματά, Ι. Σγουρό, Ι. Μίχα

Στα πλαίσια επαφών με τους υποψήφιους για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) οργάνωσε στις 14 Σεπτεμβρίου γεύμα εργασίας με την κα Φ. Γεννηματά Υπερνομάρχη Αθηνών Πειραιώς και τους Ι. Σγουρό και Ι. Μίχα, νομάρχες Αθηνών και Πειραιά αντίστοιχα.

Εκ μέρους του ΣΕΛΠΕ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος κ Θ. Βάρδας ο Αντιπρόεδρος κος Γ. Γεράρδος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κος Α. Μακρής, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Ν. Χόντος, Κ. Λαμπρόπουλος, Β. Φωκά, Λ. Παπαλεξοπούλου, Α. Γλού και Γ. Γλού, καθώς και μεγάλος αριθμός μελών του ΣΕΛΠΕ όπως Θ. Χαραγκιώνης, Σ Ελευθερουδάκη, Δ. Χατζηιωάννου, Α. Διγαλάκης, Γρ. Γιαλαμάς, Χ. Κολομβούνης, Γ. Σαχίνης κ.α..

Η κα Γεννηματά παρουσίασε στα μέλη του Συνδέσμου το πρόγραμμα της και απάντησε σε ερωτήσεις των μελών του. Διατύπωσε την άποψη, ότι η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να διαδραματίζει ενεργή παρέμβαση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της, συμμετέχοντας και βοηθώντας την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Συνέπεια της ανωτέρω πολιτικής είναι τα Κ.Υ.Ε (Κέντρα Υποδοχής Επενδύσεων), τα οποία λειτούργησαν κατά την προηγούμενη τετραετία με εξαιρετική επιτυχία όπως είπε.

Για το θέμα των Συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, η κα Γεννηματά δήλωσε την πεποίθηση της, ότι το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των συγκεντρώσεων των εργαζομένων και των πολιτικών κομμάτων δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Αναγνώρισε ότι, θα πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα των συγκεντρώσεων μικρού αριθμού ατόμων, τα οποία θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να διαμαρτύρονται χωρίς να αποκλείουν όμως το κέντρο της Αθήνας. Εξέφρασε την άποψη ότι, το θέμα δεν λύνεται με νέες νομοθεσίες και αστυνομικά μέτρα, αλλά με συζήτηση των φορέων της πόλης, τοπικών αρχών και πολιτών και θεωρεί ότι ο διάλογος θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια κοινωνικών φορέων όπως το ΕΒΕΑ, το οποίο και πρώτο έθεσε το θέμα του δημόσιου διαλόγου για τις συγκεντρώσεις.

Ο Κος Μίχας απαντώντας σε ερώτημα για το παραεμπόριο ανέφερε ότι, η νομαρχία Πειραιά περιόρισε τις άδειες του υπαίθριου εμπορίου σε 250. Παρόλα ταύτα, στους δρόμους του Πειραιά κυκλοφορούν άνω των 2.500 παράνομων μικροπωλητών. Είναι έργο της αστυνομίας να απαγορεύσει την λειτουργία τους, είπε χαρακτηριστικά. Η Νομαρχία δεν διαθέτει τα μέσα για αστυνόμευση.

Όσον αφορά, θέματα λειτουργίας των αγορών, όπως ωράρια και αρχή έναρξης των εκπτώσεων, τα μέλη του ΣΕΛΠΕ εξέφρασαν την άποψη τους ότι, οι εκπτώσεις θα πρέπει να αρχίζουν αρχές με μέσα Ιανουαρίου τον Χειμώνα και αρχές Ιουλίου το Καλοκαίρι. Ο κος Μίχας θεωρεί ότι, το θέμα πρέπει να λυθεί με συμφωνία στα πλαίσια όλων των Εμπορικών Ενώσεων και έθεσε την γνώμη ότι, όλοι έχουν άποψη εκτός από τον καταναλωτή, ο οποίος είναι και ο μεγάλος απών και ο οποίος θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εκφράσει την άποψη του.

Ο κος Σγουρός διαβεβαίωσε ότι, η επιτυχής προσπάθεια μετακίνησης των παράνομων μικροπωλητών από το πεδίο του Άρεως θα συνεχισθεί. Δήλωσε ότι, η Νομαρχία ήταν και θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των πολιτών της Αθήνας, ιδίως των νέων, στην προσπάθεια τους να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις. Και οι τρεις συμφώνησαν με την άποψη την οποία εξέφρασε ο κος Θ. Χαραγκιώνης για την συνέχιση αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων, οι οποίες αναρτώνται στις μεγάλες λεωφόρους της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ ευχαρίστησε τους υποψήφιους και τους εξέφρασε την ικανοποίηση του Συνδέσμου για την παρουσία τους, την πλήρη ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους καθώς και τις θέσεις που εξέφρασαν στην διάρκεια του διαλόγου με τους συνομιλητές τους.

Για τον ΣΕΛΠΕ

Πρόεδρος του ΔΣ