Γεύμα Εργασίας με τον Αργύρη Ντινόπουλο

Για να δείτε φωτογραφίες από το Γεύμα Εργασίας, κάντε κλικ εδώ >>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους φορείς της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρέθεσε χθες γεύμα εργασίας στο Ξενοδοχείο ATHENS PLAZA στους υποψήφιους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς, Υποψήφιο Υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Κο Αργύρη Ντινόπουλο, Υποψήφια Νομάρχη Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή και Υποψήφιο Νομάρχη Πειραιά κο Σπύρο Σπυρίδωνος.

Παριστάμενοι ήταν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στο Λιανεμπόριο-μέλη του Συνδέσμου: Θ. Βάρδας Πρόεδρος , Γ Γεράρδος Αντιπρόεδρος και τα μέλη Β. Φουρλής, Β. Φωκά, Λ. Παπαλεξοπούλου, Ν. Χαραγκιώνης, Β. Μπιθαράς, Φ. Λεμονής, Χ. Χόντου κ.ά.

Οι υποψήφιοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αφενός, υπερασπίσθηκαν τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, της αγοράς και του ανταγωνισμού αφετέρου, τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και εξήραν τη λειτουργία των κινημάτων προστασίας του Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα σχετικά με το ζήτημα της εξασφάλισης προϋποθέσεων για την εύρυθμη λειτουργία των λιανεμπορικών Επιχειρήσεων αναφέρθηκαν στα εξής :

• Στα θέματα της πολυνομίας και των διάσπαρτων διατάξεων που προκαλούν σύγχυση στη λειτουργία της αγοράς

• Στην αναγκαιότητα άμεσων διοικητικών μεταρρυθμίσεων και στην ενίσχυση του δικαιώματος γνωμοδότησης των Νομαρχιών

• Στα παράνομα καταστήματα που ανοίγουν παντού και στο παράνομο υπαίθριο εμπόριο που πλήττουν τη λειτουργία του ελεύθερου εμπορίου και πρέπει άμεσα να παταχθούν

• Στα επίκαιρα θέματα των εκπτώσεων και των προσφορών υποβάλλοντας εποικοδομητικές προτάσεις που στόχο έχουν τη αναζωογόνηση της αγοράς, την τόνωση του ανταγωνισμού και την απάλειψη περιττών γραφειοκρατικών διαδικασιών

• Στην ανάληψη συντονιστικού ρόλου για εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών και στην εξασφάλιση ενός σύγχρονου οδικού δικτύου στη πόλη.

Είναι ανάγκη τέλος, είπαν χαρακτηριστικά, να αποκτήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ένα νέο σύγχρονο πρόσωπο που θα επιφέρει εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος αναχρονιστικού διοικητικού συστήματος και θα έχει άμεση σχέση με τις δραστηριότητες μιας σύγχρονης πόλης.

Ο Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους υπερθεμάτισε σε ένα σύγχρονο μοντέλο Αυτοδιοίκησης που θα ξεφεύγει από τη λογική της απλής διαχείρισης και θα καθιστά τους ΟΤΑ Α και Β Βαθμού πραγματικούς φορείς περιφερειακής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με εκτίμηση,
Για τον ΣΕΛΠΕ