Εκδήλωση ΑΑΔΕ

Εμφανίσεις: 1521

Αθήνα, 19/12/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ψηφιοποίηση των λογιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα η εφαρμογή από το 2020 των ηλεκτρονικών βιβλίων, της ηλεκτρονικής τιμολόγησης αλλά και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Α.Α.Δ.Ε. ήταν το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας στο οποίο συμμετείχαν οικονομικοί διευθυντές και επιχειρηματίες. Το συνέδριο πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) με την υποστήριξη της εταιρείας Planet.

Κύριος εισηγητής ήταν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κύριος Γιώργος Πιτσιλής ο οποίος έδωσε το στίγμα των αλλαγών η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει το 2020. Ο κ. Πιτσιλής ανέπτυξε τη σημασία των επερχόμενων αλλαγών αλλά και τα οφέλη τόσο για την επιχειρηματική κοινότητα και τους Λογιστές όσο και για την Φορολογική Διοίκηση επισημαίνοντας ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα δώσει αναβάθμιση στην εικόνα της χώρας ως προς την αξιοπιστία της και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το πώς όμως θα λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά βιβλία εξήγησε αναλυτικά ο κ. Αντώνιος Ντίνος, επιχειρησιακό Στέλεχος Ομάδας MyData-(Ηλεκτρονικά βιβλία Α.Α.Δ.Ε.). Εδωσε απαντήσεις στις καίριες ερωτήσεις των παρευρισκόμενων οι οποίοι θα κληθούν από το νέο έτος να τα εφαρμόσουν.

 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ κ. Αντώνιος Μακρής καθώς και ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Planet Payment Greece όπου ο Regional Sales Director της εταιρείας παρουσίασε τη ψηφιοποίηση του Tax Free. Στόχο της Planet είναι να μετατρέψει ολόκληρη τη διαδικασία σε ψηφιακή, από την έκδοση της απόδειξης έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Πανελλήνια Ένωση Λογιστών Οικονομολόγων και χορηγός επικοινωνίας το site BNB Daily.