Search
Close this search box.

*Members only area

October 13, 2022

Ο πληθωρισμός δεν τρόμαξε την Wall Street – Η απόλυτη ανατροπή

Σε μία απόλυτη ανατροπή σκηνικού, η Wall Street γύρισε σε άνοδο μετά την αρχική της πτώση, η οποία εξελίχθηκε από εντυπωσιακή έως θεαματική, με τον Dow Jones να καταγράφει μία αύξηση 1.500 μονάδων βάσης από τα χαμηλά στα υψηλά. 

Ο πληθωρισμός δεν τρόμαξε την Wall Street – Η απόλυτη ανατροπή Read More »

Παράταση ισχύος της ρύθμισης του άρθρου 62 του ν. 4886/2022 (Α’ 12) για τη χορήγηση ειδικής άδειας ασθένειας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 και την επιδότησή της από τον ασφαλιστικό φορέα

Παράταση ισχύος της ρύθμισης του άρθρου 62 του ν. 4886/2022 (Α’ 12) για τη χορήγηση ειδικής άδειας ασθένειας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 και την επιδότησή της από τον ασφαλιστικό φορέα Read More »

Παγιδευμένη στην τρομοκρατία των αγωγών η Ευρώπη

Με την τρομοκρατία των αγωγών να αναδεικνύεται στον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε στο τραπέζι εναλλακτική πρόταση για δημιουργία μεγάλου ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία. Ο ΟΠΕΚ+ την ίδια ώρα με τη στάση του προσφέρει «δώρα» στη Ρωσία και εντείνει πίεση στους Ευρωπαίους. 

Παγιδευμένη στην τρομοκρατία των αγωγών η Ευρώπη Read More »

ΙΚΕΑ : Απέλυσε 10.000 υπάλληλους στην Ρωσία

Η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων στον κόσμο, η Ikea, ανακοίνωσε σήμερα ότι αύξησε τον ετήσιο κύκλο εργασιών της κατά 6% σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε «δύσκολη» λόγω του πληθωρισμού και του κλεισίματος των ρωσικών δραστηριοτήτων της, όπου ο όμιλος έχει ήδη απολύσει 10.000 υπαλλήλους.

ΙΚΕΑ : Απέλυσε 10.000 υπάλληλους στην Ρωσία Read More »

Η Μέρκελ δεν μετανιώνει για την ενεργειακή πολιτική της σε σχέση με τη Ρωσία

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν μετανιώνει για την ενεργειακή πολιτική που ακολούθησε κατά τα 16 χρόνια της εξουσίας της, μια πολιτική που τοποθέτησε τη Ρωσία σε έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές φυσικού αερίου της χώρας της και σύμφωνα με επικριτές, άφησε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να εξαρτάται σε

Η Μέρκελ δεν μετανιώνει για την ενεργειακή πολιτική της σε σχέση με τη Ρωσία Read More »

H αφελής (;) άποψη της Μέρκελ ότι ποτέ δεν θα κινδύνευαν από την Ρωσική ενεργειακή εξάρτηση

Η γερμανική κυβέρνηση αποχαρακτήρισε την Πέμπτη μια άκρως απόρρητη έκθεση για τον αγωγό Nord Stream 2 από το 2021, τέσσερις μόνο μήνες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, σύμφωνα με την οποία ο ενεργειακός εφοδιασμός «δεν θα τεθεί σε κίνδυνο» από την αυξημένη εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

H αφελής (;) άποψη της Μέρκελ ότι ποτέ δεν θα κινδύνευαν από την Ρωσική ενεργειακή εξάρτηση Read More »

Παράγωγα: Η ταλάντωση διέγειρε το συναλλακτικό ενδιαφέρον

Στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη σε θετικό κυρίως πεδίο αλλά από τις 15:49 σε αρνητικό ως το κλείσιμο. Το άνοιγμα στις 1948,70 μονάδες αντιστοιχούσε σε πτωτικό  χάσμα 0,45 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 4,40 μονάδες χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσι

Παράγωγα: Η ταλάντωση διέγειρε το συναλλακτικό ενδιαφέρον Read More »