Search
Close this search box.

*Members only area

October 15, 2022

«Πτώση τάσης» καταγράφουν ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά είδη

Την πτωτική τροχιά που καταγράφει η ζήτηση στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών αντικατοπτρίζει η τεράστια απόκλιση μεταξύ τζίρου και τεμαχίων.  

«Πτώση τάσης» καταγράφουν ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά είδη Read More »

Κυβέρνηση: Επείγει η άρση του εμποδίου για πλειστηριασμούς από servicers

Το επείγον της νομοθετικής παρέμβασης, ώστε οι servicers να εμφανίζονται ως αντίδικοι στις δημοπρασίες που διενεργούνται καταγράφουν τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Κυβέρνηση: Επείγει η άρση του εμποδίου για πλειστηριασμούς από servicers Read More »

Το ενεργειακό κόστος φέρνει νέες ανατιμήσεις

Αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε ευρεία γκάμα αγαθών και υπηρεσιών προκαλούν η παραμονή, επί μακρόν, στα ύψη των τιμών των ενεργειακών αγαθών και οι εφιαλτικές προοπτικές για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.  

Το ενεργειακό κόστος φέρνει νέες ανατιμήσεις Read More »

Ανταγωνιστικό ναυτιλιακό κέντρο η Κύπρος

«H Κύπρος αποτελεί ένα ανταγωνιστικό και σύγχρονο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, στο οποίο σήμερα εδρεύουν περίπου 300 ναυτιλιακές εταιρείες. Κι η θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη θα ήταν ακόμη πιο σημαντική, αν δεν υπήρχαν τα παράνομα περιοριστικά μέτρα από πλευράς Τουρκίας κατά της κυπριακής σημαίας, τα οποία έχει επιβάλει από το 1987».

Ανταγωνιστικό ναυτιλιακό κέντρο η Κύπρος Read More »

Γιατί ήρθαν τα πάνω – κάτω στις τιμές των καυσίμων: Πετρέλαιο θέρμανσης Vs Φυσικού αερίου Ντίζελ Vs Βενζίνης

Συνεχείς ανατροπές στο… κουαρτέτο των καυσίμων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ και βενζίνη) έχουν φέρει αφενός οι κρατικές επιδοτήσεις (και σε ορισμένες περιπτώσεις η άρση τους…) και αφετέρου οι έντονες μεταβολές των τιμών στις διεθνείς αγορές. Τα νέα δεδομένα δημιουργούν αβεβαιότητα τόσο στους καταναλωτές όσο και στις εταιρείες καυσίμων, που καλούνται να αναπροσαρμόσουν τις στρατηγικές τους

Γιατί ήρθαν τα πάνω – κάτω στις τιμές των καυσίμων: Πετρέλαιο θέρμανσης Vs Φυσικού αερίου Ντίζελ Vs Βενζίνης Read More »

Πιλοτικά η ηλεκτρονική διεκπεραίωση των κληρονομιών

Πιλοτικά, από την 1η Νοεμβρίου, έρχονται οι ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, οι οποίες θα γίνουν υποχρεωτικές από την 1η Ιανουαρίου 2023, βάζοντας τέλος στις «ουρές» στις εφορίες και στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.  

Πιλοτικά η ηλεκτρονική διεκπεραίωση των κληρονομιών Read More »