Search
Close this search box.

*Members only area

October 17, 2022

Προϋπολογισμός – Θ. Σκυλακάκης: «Μεγαλύτερη πραγματική ανάπτυξη από ό,τι το 2019»

«Μετά από τρεις κρίσεις, τεραστίων διαστάσεων, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη πραγματική ανάπτυξη από αυτήν που είχαμε το 2019», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, συμμετέχοντας στη συζήτηση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για το 2023 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Προϋπολογισμός – Θ. Σκυλακάκης: «Μεγαλύτερη πραγματική ανάπτυξη από ό,τι το 2019» Read More »

Wall Street: Κλείσιμο με σημαντικά κέρδη στο ξεκίνημα του νέου τριμήνου

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με φόντο τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Bank of America και την αλλαγή πλεύσης που αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Wall Street: Κλείσιμο με σημαντικά κέρδη στο ξεκίνημα του νέου τριμήνου Read More »

Η “Αναφορά Φτώχειας 2022” από το Ελληνικό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας

Στην κοινωνική κρίση και στις ανισότητες που έχουν προκύψει τόσο από την πανδημία Covid-19 όσο και από τον πόλεμο στην Ουκρανία επικεντρώνεται η φετινή αναφορά για την φτώχεια στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, που παρουσίασε το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της φτώχειας, με στοιχεία από την πρόσφατη

Η “Αναφορά Φτώχειας 2022” από το Ελληνικό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας Read More »

Οικονομικό Φόρουμ Τορόντο: Υπερταμείο και Αναπτυξιακή Τράπεζα συνοδοιπόροι για την αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα

Για το τοπίο των επενδύσεων στην Ελλάδα, η οποία μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα φιλικό προς τις επενδύσεις επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον κατάφερε το 2021 να πετύχει αύξηση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων κατά 72,3%, συζήτησαν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, CEO του Υπερταμείου, η Αθηνά Χατζηπέτρου, CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Οικονομικό Φόρουμ Τορόντο: Υπερταμείο και Αναπτυξιακή Τράπεζα συνοδοιπόροι για την αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα Read More »

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα και τις ευθύνες της

Στις παρεμβάσεις που δεν έγιναν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και στις γενικότερες ευθύνες για το κύμα ακρίβειας, αλλά και σε νέες λύσεις, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη, «Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα». 

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα και τις ευθύνες της Read More »

10 «στοιχήματα» για τη διατήρηση της ανάπτυξης το 2023

Δέκα οικονομικά μεγέθη «κλειδιά» θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσο θα επιτευχθούν οι βασικοί στόχοι του 2023 για διατήρηση ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης αλλά και επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα. 

10 «στοιχήματα» για τη διατήρηση της ανάπτυξης το 2023 Read More »

Παράγωγα: Η μετακύληση θέσεων χαμήλωσε ρυθμό

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη σε θετικό κυρίως πεδίο αποκλειστικά. Το άνοιγμα στις 2015,53 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό  χάσμα 1,65 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 27,23 μονάδες ψηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο.

Παράγωγα: Η μετακύληση θέσεων χαμήλωσε ρυθμό Read More »

Προϋπολογισμός – Θ. Σκυλακάκης: «Μεγαλύτερη πραγματική ανάπτυξη από του 2019»

«Μετά από τρεις κρίσεις, τεραστίων διαστάσεων, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη πραγματική ανάπτυξη από αυτήν που είχαμε το 2019», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, συμμετέχοντας στη συζήτηση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για το 2023 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Προϋπολογισμός – Θ. Σκυλακάκης: «Μεγαλύτερη πραγματική ανάπτυξη από του 2019» Read More »

BofA: Άλμα της μετοχής, άνω των προσδοκιών κέρδη και έσοδα

Άλμα 5,3% σημειώνει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Bank of America (BofA), μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο, τα οποία και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

BofA: Άλμα της μετοχής, άνω των προσδοκιών κέρδη και έσοδα Read More »