Search
Close this search box.

*Members only area

October 28, 2022

Wall Street: Κέρδη, με επίκεντρο τις 800 μονάδες του Dow

Χαμόγελα στη Wall Street καθώς οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή παρά τη βουτιά των μετοχών της Amazon, ενώ τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού και σταθερές τιμές καταναλωτή. Στο επίκεντρο οι 800 μονάδες του Dow Jones.

Wall Street: Κέρδη, με επίκεντρο τις 800 μονάδες του Dow Read More »

Apple: Η καλύτερή της ημέρα στη Wall Street από τον Απρίλιο 2020

Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 7,5% την Παρασκευή, μια ημέρα αφότου ανακοίνωσε κέρδη γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν συγκρατημένα τις προσδοκίες καταδεικνύοντας ότι η παγκόσμια ζήτηση για το premium υλικό της παραμένει υψηλή.

Apple: Η καλύτερή της ημέρα στη Wall Street από τον Απρίλιο 2020 Read More »

Fed: Η επίθεση στον πληθωρισμό πυροδοτεί παγκόσμια ύφεση

Η Federal Reserve έχει σίγουρα κινηθεί πιο επιθετικά και πιο γρήγορα στη νομισματική της πολιτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Εν όψει τις διήμερης συνεδρίασής τους την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να διατηρήσει την επιθετική της στάση, με τους αξιωματούχους της να θέλουν να τεθούν οι βάσεις ώστε τα επιτόκια να φτάσουν στο 5% έως τον

Fed: Η επίθεση στον πληθωρισμό πυροδοτεί παγκόσμια ύφεση Read More »

Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός σε Γερμανία και Ιταλία

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία αυξήθηκε απροσδόκητα αυτόν τον μήνα, ακολουθώντας την τάση στη Γαλλία και την Ιταλία, κάτι που αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων και ενώ και δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ η ύφεση πλησιάζει.

Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός σε Γερμανία και Ιταλία Read More »

Χρηματιστήρια: Η Ευρώπη αφομοιώνει τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με μεικτά πρόσημα στην τελευταία συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης σε τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση παράλληλα με μια σειρά ανακοινώσεων εταιρικών κερδών.

Χρηματιστήρια: Η Ευρώπη αφομοιώνει τις αποφάσεις της ΕΚΤ Read More »

Amazon: Συνεχίζεται η κατρακύλα της μετοχής, μετά το guidance για το δ’ τρίμηνο

Κατρακυλά, κάπως πιο συγκρατημένα σε σχέση με χθες, η μετοχή της Amazon, υποχωρώντας 9,5% στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ενώ ο κολοσσός της τεχνολογίας προειδοποίησε για αδύναμο δ’ τρίμηνο και για πλήγμα στις πωλήσεις της από την αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας, εντείνοντας τους φόβους για τα επερχόμενα κέρδη.

Amazon: Συνεχίζεται η κατρακύλα της μετοχής, μετά το guidance για το δ’ τρίμηνο Read More »

BofA: «Δεν θα χάσω και τον ύπνο μου για το deal Μασκ-Twitter», λέει ο CEO

Η διαβόητη συμφωνία του Έλον Μασκ με το Twitter ολοκληρώθηκε μετά από 6 μήνες, με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν και ενώ ήδη είχαν καταλήξει στα δικαστήρια.

BofA: «Δεν θα χάσω και τον ύπνο μου για το deal Μασκ-Twitter», λέει ο CEO Read More »

ΗΠΑ: Σταθερός, αλλά υψηλός ο δείκτης PCE

Ο Δείκτης Τιμών Ατομικής Καταναλωτικής Δαπάνης (PCE) στις ΗΠΑ αυξήθηκε ήπια κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο, υποβοηθούμενος από το χαμηλότερο κόστος του φυσικού αερίου. Ωστόσο, οι τιμές εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά ακόμα κι αν δεν ανεβαίνουν τόσο γρήγορα όσο νωρίτερα μέσα στο έτος.

ΗΠΑ: Σταθερός, αλλά υψηλός ο δείκτης PCE Read More »